skip to Main Content
Menu
4 Udfordringer Med Opvaskemaskinen Som Teknologien Har Løst

4 udfordringer med opvaskemaskinen som teknologien har løst

Der er nogle teknologier som er blevet så dybt forankret i vores daglige rutiner, at det er svært at forestille sig, hvad man har gjort inden teknologiens oprindelse. Selvom opvaskemaskinen blev en standard hårdehvidevare i danske hjem i løbet af slutningen af 1970’erne, så er de den dag i dag, mere end blot større bekvemmelighed. Moderne opvaskemaskiner er eksempelvis mere hygiejniske og mere miljøvenlige end den gammelsdags metode, når du skrubber potter og pander med hånden.

I dag er en opvaskemaskine et stykke topmoderne teknologi, som har mange nyttige funktioner. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvilke gængse “opvaske udfordringer” som du ikke skal kæmpe med mere, takket være den moderne opvaskemaskine som løser disse med den nyeste teknologi.

1. Forældet metode som medfører vandspild

Vasker du stadig tallerkenen af i hånden inden opvask? Stop med det.

Hvis du har vokset op i et hus med en opvaskemaskine, så har du sikkert lært at skylle tallerknen af, inden du sætter den i opvaskemaskinen… for at den så kan blive skyllet igen. “Før skylning er et levn fra den ældre generation af opvaskemaskiner”, siger Peter Halden, som er kommunikationschef for Miele i Tyskland.

“Folk har set deres forældre rense tallerken inden de har sat den i maskinen, og dette er de så fortsat med selv at gøre som voksne. Der er dog inden grund til at gøre dette, da nutidens vasketabs er langt stærkere end de tidligere tabs. De er lavet til at “spise” madresterne væk. Så for at få det bedste resultat skal du blot skrabe madresterne af tallerknen af og indsætte den i opvaskemaskinen.

Nutidens opvaskemaskine arbejder ikke blot bedre og mere effektivt, men også langt smartere. Opvakemaskiner som har A+++ i energiklasse kan eksempelvis spare op til 5000 liter vand pr. år sammenligner med ældre modeller. De nye maskiner bruger også betydeligt mindre energi end ældre modeller, hvilket betyder at de også reducerer drivhusgasser og luftforurening.

2. Spille tetris i opvaskemaskinen

Har du nogensinde prøvet at være nødt til at lege at du spille tet

Vær aldrig i tvivl om hvor tingene skal stå, når du sætter ting i opvaskemaskine.

ris, når du skulle stille ting i opvaskemaskinen? dvs. stå og arrangere, re-arrangere og så flytte det igen, for at hele familiens tallerkner kan være der. Og måske du samtidig også lige har skullet have plads til et par potter og pander, som jo fylder en hel del. Hvis du kan nikkende genkende til ovenstående, så ved du også hvor irriterende det kan være.

Heldigvis er mange af nutidens opvaskemaskiner konstrueret med disse gamle designfejl i tankerne. En af de store ulemper ved taditionelle opvaskemaskiner er det rum eller den kurv, som man sætter bestik i. Mange nye maskiner løser dette ved at tilføje 3D bestikbakke og en tredje sprøjte: Bakken er justerbar, hvilket betyder at du aldrig behøver at proppe bestik ind i besværlige bakker igen, men det gør også tømningen meget sikrer, så du ikke blindt rækket ind i en kurv, som der er en skarp kniv i.

I flere nye maskiner er en anden bekvem funktion de såkaldte “silikone markører”, som gør oprydningen efter maden let som en leg. Miele kalder eksempelvis deres system for flex assist, men hvad dette kaldes er selvfølgelig forskellig fra producent til producent, så husk at tjekke op på dette inden.

Disse farverige markører kan hjælpe dig med at markere hvad der skal sættes hvor i maskinen. Processen med hurtigt at sætte ting ind bliver dermed langt hurtigere end tidligere.

Og når det kommer til større ting som potter og pander, så kan maskinen klare selv det hårdeste job, selv efter lasagnen. Faktisk er der mange maskiner som har et dedikeret program til potter og pander, så disse skal du heller ikke vaske op i hånden mere.

Alle disse ting tilsammen gør at du ikke behøver at spille tetris med din opvaskemaskine igen.

3. Høj larm under rengøring

Slap fuldstændig af, alt imens den næsten lydløse opvaskemaskine klarer tjansen for dig.

Stilhed er guld værd og dette er i høj grad tilfælder når der snakkes om køkkenmaskiner. Gamle opvaskemaskiner havde en tendens til at lyde som et rumskib der gjorde klar til takeoff – og der er ingen som har lyst til at lytte til dette, når de forsøger at slappe en på en god aften. Nutidens maskiner er exceptionelle stille, så her er den ingen chance for at blive forstyrret når du har vennerne over en aften, eller blot slapper af med familien.

Når det kommer til at skulle vælge en opvaskemaskine, så er flest mennesker tilbøjelige til at vælge en kraftige men stille maskine. Nogle maskiner på markedet er i stand til at vaske op på under en time fra start til slut – og dette er uden af larme nævneværdigt. Nogle modeller larmer rent faktisk så lidt, at lydniveauet svarer til at være under den gennemsnitlige normale samtale.

4. Redesigne dit køkken for at få plads

Moderne opvaskemaskiner kan passe ind i ethvert køkken, da du selv kan bestemme og farve, om den skal være indbygget etc.

Retro, limegrønne køkkenapparater har måske været det helt store i 70’erne, men i modsætning til vinyl, er det en trend som få er triste over er forbi. Nutidens maskiner er direkte attraktive – og en lang række af installationsmetoder betyder, at det er forholdsvis nemt at integrere en ny opvaskemaskine i et eksisterende køkkendesign. Uanset om dit køkken er udstyret topmoderne eller har et mere klassisk udseende, så er der en masknine som passer til dit hjems stil. Flere producenter tilbyder eksempelvis både integrerbare maskiner eller underbygsningsmaskiner, så der altid er noget som passer i din indretning.

For folk som er særligt med på den nyeste trend, så er “home integration” også en mere og mere almindelig funktions hos opvaskemaskiner. Eksempelvis har den nyeste generation af Mieles opvaskemaskiner en app tilknyttet som hedder ‘Miele&Mobile, hvilket betyder at du kan overvåge opvasken, og endda starte den eksternt.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search