skip to Main Content
Menu
Kom Godt I Gang Med Robotstøvsugeren

Kom godt i gang med robotstøvsugeren

Det var ikke særlig lang tiden at robotstøvsugere var noget man jokede med. Det var mest noget som folk med penge købte, eller som en bil til katten at køre rundt på. Dette har dog ændret sig markant ift. den dag i dag. Både hardware og software i robotstøvsugeren har forbedret sig markant og de seneste få år. Innovationer i form af smart maps og ‘selvtømning’ har gjort robotstøvsugere mere nyttige end nogensinde.

Hvis du allerede ejer en robotstøvsugere eller bare overvejer at investere i en, så er denne guide til dig. Du kan nemlig her læse hvordan du får mest ud af din robotstøvsuger. Selvom teknologien er forbedret markant over de seneste år, så kan det stadig volde problemer for nogen familier. Hvis du er bekymret over at du ikke vil få nok ud af en robotstøvsuger, så læs med nu hvor vi giver et par gode tips.

Hvis du er på jagt efter en robotstøvsuger, så kan du se en oversigt over de bedste på følgende side: 

  1. Kør en prøverunde

Det er lokkende, men du kan ikke mere åbne pakken, starte din nye robotstøvsuger, forlade hjemmet et par time og forvente at komme tilbage til et helt rent hjem. Det tager tid for både dig og robotstøvsugeren at lære de mange potentielle fælder rundt omkring i huset. Det anbefales altid at du starter med at køre en prøverunde, når du også selv er hjemme og kan holde øje med robotstøvsugeren, så du er sikker på at det hele går som det skal.

Ovenstående betyder også at du lige skal rengøre dit hjem inden. Snørrebånd, børnelegetøj og andet småt, må nemlig ikke være til stede på gulvet – ellers kan robotstøvsugeren hurtigt blive viklet ind i det. I dag er der dog flere modeller fra eksempelvis iRobot, som er blevet rigtig gode til at køre forbi de værste ting.

  1. Tænd for lyset

Robotstøvsugere benytter flere forskellige sensorer, når de kører rundt omkring i huset. Bumper sensorer fortæller robotstøvsugeren, når den er ved at køre ind i noget i alle retninger. Infrarøde sensorer fortæller, når robotstøvsugeren er ved at køre ud over en kant.

Mange smarte robotstøvsugere har ikke kamerarer, men i stedet sensorer, som bruger til at måle alt som den skulle blive udsat for. Det eneste minus ved dette er at de fleste optiske sensorer kræver at der er lyst hvis de skal køre ordenligt.

Hvis du finder ud af at din robotstøvsugere sidder fast ofte, så prøv at lade være med at køre den om natten. Prøv at lade den køre om formiddagen, når du er gået på arbejde. Hvis du har en hund, så vil den også have mindre tid til at lave noget den ikke skal på gulvet. Hvis din robotstøvsugere stadig har problemer med at køre, så kan du også prøve at rense de forskellige sensorer med en blød klud.

3. Tøm støvholderen

Noget man også hører en gang i mellem er, at folk ikke synes deres robotstøvsugere gør særlig meget rent. I stedet for så spreder den bare støvet endnu mere rundt i hjemmet. Dette kan muligvis have noge at gøre med, at en robotstøvsuger støvbeholder er meget lille. De fleste robotstøvsugere har en plads til 0.5 L støv, hvilket er ingenting ift. en normal støvsuger. 

Hvis du bor i et hus som har små børn eller kæledyr, så kan din robotstøvsuger meget vel sprede støven i mens den gør rent. Dette sker fordi der hurtigt danner sig støv og hvis du ikke selv hjælper robotstøvsugeren i form af en hovedrengøring en gang i mellem, så får du heller ikke et godt resultat hos robotten. De fleste producenter er opmærksomme på dette problem og i dag kan man få flere modeller, som løbende selv kan tømme sit ståv og derefter rengøre videre.

Vi håber at du kunne bruge et par af rådene i denne artikel. 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search