Find Rav langs Vesterhavet

Hvad er rav?

Rav er forstenet harpiks, der har ligget i havet mellem 30-50 millioner år. Harpiksen kommer fra fyrretræer som f.eks. Guldlærk (Pseudolarix amabilis). Rav findes i alle mulige farver – fra helt hvidt til helt sort. Mest almindeligt er dog de lyse og gyldne farver.

Helt siden oldtiden har mennesket anvendt rav og ravsmykker som betalingsmiddel, og siden dengang har ravet haft en rolle som vidundermiddel mod alskens dårligdomme. Derfor findes også utallige mundheld og historier om ravet – en af historierne fortæller, hvordan rav blev til: Da frugtbarhedsgudinden Frejas mand forsvandt, græd hun bitre tårer. De tårer, der landede på jorden, blev til guld, mens de tårer, der landede i havet, blev til rav.

En af de helt store diller ved havets strande er at lede efter rav og det tror jeg de fleste har prøvet især børn men desværre er der meget langt mellem de flotte stykker rav og jeg tænkte så på om man ikke kunne hjælpe heldet lidt på vej ?

På ravfund.dk finder du alle svarene

I min søgen efter information faldt jeg over ravfund.dk, som producerer ravlygter til ravjagt. Først troede jeg, at det var en joke, men den var god nok. Og det gav faktisk rigtig god mening da først jeg havde nærstuderet fænomenet. Ifølge ravfund.dk var det nemmest at finde rav med lygter i mørket men nogle af lygterne kunne også bruges i skumringen og nogle endda om dagen, hvis bare der ikke var solskin da lygterne er udstyret med uv-lys, som får ravet til at lyse på en ganske særlig måde, når lysstrålen rammer.

Og nu er det ikke sådan, at ravlygter kun er for de garvede ravjægere. Ravlygter fås både til nybegyndere og øvede, så alle kan være med og få en oplevelse eller flere for livet. Så efter at have talt med Ravfund.dk og hvad der kunne være fornuftigt købte jeg både en ravlygte familiepakke og en lygte til letøvet brug så er der både til mig selv og børnene og det hele kunne gøres for under 1200 Kroner.

Så mangle jeg bare et godt sted at lede efter rav men på selv samme side kan man se de steder hvor der bliver fundet rav i Danmark og det er ret smart.