Skab en ny stemning i stuen

Stuen er et af de rum som bliver brugt allermest i hjemmet. Nogle gange står man dog i en situation, hvor man tænker at der bare skal ske noget nyt i indretningen. Man er træt af farverne på væggen og ønsker nye møbler, som kan give en ny stemning i rummet – men hvor skal du starte? Her i artiklen vil vi komme med nogle bud på hvilke elementer du kan ændre på, som giver den største effekt i forhold til stiludtryk.

 

Nogle gange er der ganske små ændringer som skal til og andre gange er det større greb der skal til. Lad os hoppe ud i det og se på de forskellige indretningstips, som du efterfølgende selv kan arbejde videre med. Hvis du blot savner inspiration til din indretning, så kan du besøge Trendyfour, hvor du kan se møbler i et hav af forskellige kategorier.

 

Køb et nyt tæppe

Hvis du ikke allerede har et tæppe i stuen, så er det er oplagt sted at starte. Et tæppe kan skabe en ny stemning og kan binde stuen sammen på en helt ny måde. Et tæppe er forholdsvis stort, så her har du virkelig mulighed for at ændre på indretningen. Du kan eksempelvis kigge efter et nyt kelim tæppe, et nyt uld tæppe eller noget helt tredje. Tæpper kommer i et hav af forskellige designs, så hvad enten du er til stærke farver, mønster eller striber, så findes der et tæppe som passer ind hos dig.

 

Sofaen skal passe ind

Der er mange som undervurderer sofaen, men denne spiller en helt central rolle i stuen. En for lille sofa kan få rummet til at føles “tomt” og for stor sofa, kan få tingene til at se for presset ud. Det gælder derfor om at finde den helt rigtige størrelse. I nogle tilfælde vil det eksempelvis være en 3-personers sofa kombineret med en 2-personer og i andre tilfælde vil det være en chaiselong sofa. 

 

Skab hygge med nye lamper

Du tænker måske ikke over det, men lamperne betyder mere end du skulle tro. Både lampernes design og belysning kan ændret rummet fuldstændig. Der findes rigtig mange flotte lamper, både bord- og gulvlamper som er meget udtryksfulde i deres design. Find en eller flere af disse lamper og tilføj til rummet. Herefter kan du eksperimentere med selve belysningen. Du kan få LED pærer som giver et hvidt lys eller LED vintage pærer, som giver samme glæd som de klassiske glødepærer.

 

Dekorativ figurer eller objekter

Det sidste punkt som vi vil fremhæve er at tilføje kunst i form af enten figurer, skulpturer eller andre objekter til rummet. De forskellige figurer kan købes i flotte designs, hvor du helt sikkert kan finde en som kan skabe den stemning du er ude efter. Du kan få flotte skulpturer lavet i keramik eller du kan købe en figur i granit. En figur kan skabe en hyggelig steming og alt efter hvilken stil kan du finde ud af, om den skal være moderne eller have et mere afslappet udtryk.